Skulpturel Keramik

Når jeg arbejder skulpturelt arbejder jeg ofte med humor, fantasi, materialemix som tema. Her har jeg beskrevet to af mine skulpturelle projekter og vist billeder derfra. Hvis du vil høre mere om de forskellige projekter er du meget velkommen til at kontakte mig.


Jeg arbejder intuitivt, så ingen af skulpturerne er skitseret på forhånd, men opstår i processen. Denne arbejdsmetode giver mig mulighed for at integrere legen i mit keramiske arbejde, og at eksperimentere med former og udtryk.


Breaking the Mould


Breaking the Mould er et abstrakt keramisk skulpturprojekt. Et formstudie, i et skævt fantasiunivers hvor skulpturerne har associationer til levende væsner.

De amorfe skulpturer har genkendelige bløde træk, men rummer også en grad af ubestemmelighed, som både tiltrækker og frastøder os, og gør os nysgerrige. Værkerne er sammensat af forskellige materialer, som giver skulpturerne et humoristisk twist. Det overrasker, og sætter vores fantasi igang.


Inspirationen til skulpturerne kommer bla. fra mikroskopfotografier af forskellige svampelignende gevækster. Jeg fascineres af de former, og det liv der bliver synligt når gevæksterne ses helt tæt på


Simulators


Simulators er en serie af farverige fantasifulde keramiske 'maskiner' sammensat af afstøbninger af affald fundet i containere hos mekanikere, og på andre værksteder. Jeg bruger velkendte objekter i en hel ny sammenhæng, og giver dem nyt liv.

Jeg sammensætter 'maskinerne' med rigtige ledninger og præcise afstøbninger af stikkontakter, hvilket gør dem virkelighedstro. Først når man prøver at skrue på knapperne og trykke på kontakterne, opdager man, at de er lavet i keramik. På den måde snyder jeg beskuerens øje, og rejser tvivl om vores virkelighedsopfattelse generelt.

'Maskinerne' simulerer at de kan noget, at de på en eller andet måde har en funktion. Jeg opfordrer beskueren til at gå i dialog med værkerne, og frit bruge fantasien til at danne hver enkelt værks historie...